Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на готвача Андре Токев от

...
Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на готвача Андре Токев от
Коментари Харесай

Съдът отмени гаранцията на шеф Андре Токев и му наложи домашен арест

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на готвача Андре Токев от парична гаранция на по-тежката " домакински арест ", съобщи БГНЕС. Токев бе арестуван за шофиране в нетрезво положение, управлявайки пикапа си със спукани гуми.

Обвиняемият сподели пред съда бе, че съжалява за случилото се и пожела да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение. Тестът му с дрегер във вечерта на инцидента е отчел 1,9 промила. По данни на прокуратурата той е спрян, до момента в който е в изпитателния период на присъда за шофиране в нетрезво положение. Това значи, че в случай че виновността му за този случай се потвърди в съда, го заплашва ефикасна присъда.

В правосъдната зала през днешния ден юристът на Токев съобщи, че митингът на държавното обвиняване е безпочвен и сподели, че клиентът му няма да се укрие от закона. Той има непрекъснат адрес, на който живее със фамилията си, и не е персона със повишена социална заплаха. Дава работа на 25 индивида и работи по 16 часа дневно.

Токев е бил съден за същото закононарушение през август 2019 година, а през февруари идната година му е била върната шофьорската брошура. Според прокуратурата информация в Столична дирекция на вътрешните работи демонстрира, че началник готвачът е имал многократни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. От прокуратурата акцентираха, че има свидетелства за несъответстващо ръководство на автомобила по мощно претрупан маршрут. Имало и голям брой сигнали до тел. 112.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР